Logo
<span style='color:#9c8156;font-size:20px;'>Hoții hoților ne judeca pe noi</span><p>Școala de corupție și excrocherie de la Bruxelles</p>
25 oct. 2018

Hoții hoților ne judeca pe noi

Școala de corupție și excrocherie de la Bruxelles

Post by Tălău Mihnea

„Europa civilizata” ne prezintă arta în ale hoțiilor. Sa vezi aici adevarata corupție. România, clar a pierdut competiția și a ramas de căruța. Iată că, cea mai mare frauda fiscala a Europei se petrece concomitent în Germania, Franța, Spania, Italia, Olanda, Danemarca, Belgia, Austria, Finlanda, Norvegia şi Elveţia. Este vorba de o suma de 55,2 miliarde euro!!! Cum adică, tocmai în țările care ne condamnă pe noi că suntem corupți și cărora, ratații noști de politicieni le pupă, smeriți, mâinile și cer lumină. Păi invățați chestii serioase prostovanilor, nu o șpagă doctorească sau patrunjel vândut în plină prohibiție, de sub tarabă. Bașca lecții de civism, democrație și alte ălea. Ăștia, moraliștii, ne mai articulează câte un MCV, așa din poignet, plus o tocată pe tema Schengen, trasul de cosițe pe legile justiției și datul în cap cu Comisia de la Veneția. Ba, dacă nu suntem cuminți și nu recunoaștem că doar la noi se fură, nu mai primim fonduri de prin UE. Ei au voie să ciordeasca și la ei nu e corupție. Asta o găsești doar la proștii aia care au DNA, și care și-au făcut din asta un titlu de glorie. Hai siktir, occident jegos!

Mai multe publicaţii au organizat o anchetă comună în urma căreia au descoperit două manipulări financiare cu dividende, care au generat, pentru autorităţile fiscale din mai multe state europene, pierderi de taxe în valoare de 55,2 miliarde de euro, informează AFP. „Aceasta este cea mai mare fraudă fiscală din istoria Europei”, a declarat profesorul Christoph Spengel, citat de săptămânalul german ‘Die Zeit’, unul dintre iniţiatorii consorţiului ‘Correctiv’, care include şi alte publicaţii precum ‘Le Monde’ din Franţa sau ‘El Confidencial’ din Spania,

Pe lângă Germania, de departe cea mai afectată ţară, afacerea vizează şi Franţa, Spania, Italia, Olanda, Danemarca, Belgia, Austria, Finlanda, Norvegia şi Elveţia.

Cea mai mare parte a notei de plată, adică aproximativ 46 miliarde de euro, este legată de o practică de optimizare fiscală botezată ‘cum cum’, care se bazează pe fiscalitatea diferită care se aplică investitorilor naţionali şi celor străini. Taxaţi mai mult pentru dividendele pe care le primesc, investitorii străini îşi vând pentru scurt timp acţiunile către o serie de bănci locale, doar pentru a evita plata impozitului pe dividende, pentru ca ulterior să îşi recupereze acţiunile. Numai acest mecanism a costat Germania 24,6 miliarde euro, Franţa – 17 miliarde de euro şi Italia – 4,5 miliarde de euro. La acest prim mecanism se adaugă o practică în mod clar frauduloasă, botezată ‘cum ex’, care a fost pusă la punct de avocatul german Hanno Berger, împotriva căruia a fost demarată o anchetă penală în Germania. Este vorba de cumpărarea şi revânzarea acţiunilor în apropierea zilei în care se varsă dividendele, însă atât de repede încât administraţia fiscală nu mai poate să identifice adevăratul proprietar. Această manipulare, care necesită o înţelegere între mai mulţi investitori, le permite acestora să solicite de mai multe ori aceeaşi reducere de impozit care se aplică beneficiilor ataşate dividendelor, lezând astfel fiscul. Această escrocherie a costat Germania 7,2 miliarde euro, Danemarca – 1,7 miliarde euro şi Belgia – 202 milioane euro.

În total, 19 organizaţii media din 12 ţări au investigat această afacere şi până acum au analizat peste 180.000 de documente. Jurnaliştii s-au bazat atât pe informaţiile furnizate de autorităţile fiscale şi judiciare cât şi pe interviuri cu surse din sectorul financiar.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

0 Comments

Leave a Comment