Logo
<span style='color:#9c8156;font-size:20px;'>Brațul lung al justitiei</span><p>Udrea și Bica, prietenele infractoare, la răcoare</p>
4 oct. 2018

Brațul lung al justitiei

Udrea și Bica, prietenele infractoare, la răcoare

Post by Tălău Mihnea

Alina Bica și Elena Udrea, au fost reţinute, pe stradă, de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica. Cele două prietene în ale infracțiunilor riscă să fie extrădare, adică făcute pachet și trimise în România. Fostul ministru al Turismului şi fostul procuror șef al DIICOT erau date în urmărire internaţională de autoritățile române. Cele doua, aveau alertă roşie în baza de date Interpol.  Astfel, în baza mandatului emis de țară noastră, Elena Udrea a fost reţinută miercuri, în jurul orei locale 10.00, în zona Sabana Oeste, în timp ce Alina Bica a fost reţinută în jurul orei locale 14.00 în zona Sabana Este. Ele vor fi prezentate Tribunalului din San Jose, împtriva lor putând fi decise măsuri preventive până când autorităţile pentru migraţie vor decide dacă le vor acorda statut de refugiat, aşa cum au solicitat. Elena Udrea a fost condamnată în 5 iunie de instanţa supremă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute” şi se află în Costa Rica din luna februarie, unde a și cerut azil. Între timp, „blonda” de la Cotroceni a născut în exil, perand sa adauge un motiv în plus la a nu fi extrădată.

Cu câteva zile în urma Curtea de Apel Bucureşti a decis instituirea sechestrului pe toate bunurile deţinute de Elena Udrea, până la concurenţa sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale în dosarul Hidrolectrica, în care fostul ministru, este trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor. În acest dosar, Elena Udrea a fost trimisă în judecată de procurorii DNA în 20 decembrie 2017, pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor. Ea este acuzată că a cerut cinci milioane de dolari de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu pentru ca în schimb să intervină pentru menţinerea contractului între Hidrolectrica şi firma acestuia Alina Bica, fosta șefă a DIICOT a fost dată în urmărire generală în 27 iunie, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru ”favorizarea făptuitorului”. Si ea a cerut din luna ianuarie a.c. statut de refugiat politic în Costa Rica. Cele două infractoare au luat calea pribegiei, pentru a scăpa de brațul lung al justiției, alegând o țară, Costa Rica, care nu are tratat de extrădare cu România.

Tags: , , , , , , , , , ,

0 Comments

Leave a Comment